Welkom

We heten u opnieuw hartelijk welkom op onze vernieuwde website. Zoals u zult ervaren is een flink deel van de inhoud gelijk aan of gebaseerd op de oude TACO MODELS site. Ook nu vindt u informatie over de modellen die door ons, al dan niet samen met andere firma’s sinds 1984 werden ontworpen en gefabriceerd. Uiteraard op basis van de toenmalige techniek. Deze blijkt overigens helemaal niet zo oud of afgeschreven te zijn. Het prototype van een van onze modellen maakte gebruik van een, weliswaar nieuw, chassis en aandrijving van een LIMA TGV motorrijtuig, schaal N, van meer dan 20 jaar oud. Het liep zeker zo goed en soepel dan latere fabrieksmodellen. Uiteraard is de detaillering van deze oudere modellen minder dan wat er tegenwoordig in de winkel ligt. Dit proberen we dan ook niette bereiken. We zijn van mening, dat details die je met het blote oog vanaf enige afstand in het grootbedrijf niet kunt zien, ook niet op een model zichtbaar hoeven te zijn wanneer het op een modelbaan rijdt. Voor vitrines geldt dat uiteraard niet. 
Kijk afstand is dan ca een halve meter en dat is in het grootbedrijf gelijk aan ca 80 meter! Bovendien worden de details zo klein dat ze niet meer zichtbaar zijn of ze worden veel te grof.
Met het bovenstaande in gedachten werden onze modellen gebouwd.

Ondanks de nog steeds bestaande vraag verleggen we de focus van modellen ontwerp en fabricage naar service en onderhoud/ reparatie van onze producten. Hierbij wordt de verkrijgbaarheid van onze eigen onderdelen belangrijker.

U zult geen webshop of onderdelen lijsten aantreffen. Als u een probleem heeft met een beschadigd of niet meer rijvaardig product kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via het contact formulier. We kunnen dan aan de hand van uw omschrijving en zo mogelijk wat foto’s kijken of er nog onderdelen beschikbaar zijn of een suggestie voorstellen om het probleem op te lossen. 

Over Tacomodels

Taco Models is sinds de jaren 1984/86 zelfstandig actief met het ontwerpen en fabriceren van NS modellen in zowel schaal N als HO. Dit gebeurde al dan niet in samenwerking met de firma THS-BV in Haarlem. Deze firma verzorgde ook de verkoop van het merendeel van de producten via hun vestigingen in Haarlem en later in Heemstede onder een van de volgende namen: TACO MODELS/ THS/ THS-TACO. Later kwam hier nog bij TACO-MESU.
Sinds rond 2005 wordt er steeds meer gevraagd naar reparatie mogelijkheden alsmede het verkrijgen van onderdelen welke werden ontworpen voor zowel onze als de THS producten welke mede door ons werden gebouwd.
Om aan de gestegen vraag tegemoet te komen wordt de opzet van Taco Models aangepast en zal de focus worden gelegd op de nieuwe vraag en niet meer zozeer op nieuwe modellen. Deze verschuiving zal ook tot uitdrukking komen in een aangepaste vorm van onze website die echter wel de nodige inhoud van de oude Taco Models website zal behouden.

Nieuwe website 
De nieuwe focus kan het best worden omschreven door de volgende werkzaamheden:
• Levering van door Taco Models ontworpen en gefabriceerde onderdelen en constructies zolang beschikbaar voor zowel de eigen modellen als de in samenwerking met THS gebouwde modellen. Via ons contactformulier kan op elk moment worden geïnformeerd naar de beschikbaarheid.
• Suggesties t.a.v. de beste reparatie wijze, gebaseerd op de aanwezige kennis van de bouw-wijze van de producten.
• Informatie beschikbaar stellen als reactie op de vragen via het contact formulier. Graag zien we hiervoor een duidelijke omschrijving samen met enkele foto’s. 

Producten

Op deze site worden alle producten genoemd waarbij Taco Models een significante bijdrage heeft geleverd. Echter niet alle ontwikkelingen zijn uiteindelijk succesvol afgesloten en deze werden dan ook niet uitgeleverd. 

We hebben geen gedigitaliseerde modellen in het leveringspakket gehad. Ervaring leverde dat er bijna evenveel geïnteresseerden waren als leverbare typen decoder. In de praktijk was er dan nooit de juiste decoder in voorraad. Wel werd er bij de ontwikkeling rekening mee gehouden dat een decoder ingebouwd moest kunnen worden.  

Producten N

SIK incl digitaliseren (N)

Het model van de SIK is voor de eerste maal getoond op een beurs in September 1987. Ongeveer een half jaar later is het model in productie gegaan.  Er zijn sinds 1988 ca 500 exemplaren gebouwd in diverse uitvoeringen. Later in dit verhaal vindt u een overzicht van de uitgebrachte uitvoeringen.

SIK digitaliseren SIK

NS 2200 (N)

Het eerste model van een NS 2200 in N was afkomstig van de firma Phildie (nog uit de tijd, dat hr Dieleman eigenaar was). Zij hebben lang geleden, rond 1987, een kleine serie uitgebracht, gebaseerd op een gegoten messing frame plus draaistellen en motor van Minitrix. Het was verkrijgbaar voor een prijs van Hfl 395,-

lees verder

NS 600/2000 USATC dieselloc. (N)

 Deze loc was afkomstig van het United States Transportation corps en hiervan werden er 18 stuks door de NS gekocht uit achtergebleven leger voorraden voor het steunen van de wederopbouw van het land na WO2. In principe zouden ze de olietreinen vanuit Schoonebeek (Drente) naar de olie industrie gaan rijden. Dit gebeurde met wisselend succes waarbij één loc veel moeite had om als trekkracht te dienen. 

lees verder

DM'90 Buffel diesel (N)

Op Eurospoor 2002 werd voor het eerst melding gemaakt van het voornemen om een model van de Buffel in N uit te brengen. Er werd een foto met folder opgehangen in de stand van THS. De reacties hierop waren dusdanig dat werd besloten om onderzoek naar de realisatie te gaan doen. Op de Spielwarenmesse in Neurenberg in 2003 werd een eenvoudig studiemodel getoond. 

lees verder

Bollenwagen (N)

Deze wagon werd ontwikkeld nadat we er, samen met THS, in waren geslaagd om een flinke partij Minitrix chassis van de laadkisten wagen te pakken te krijgen. Dit chassis werd aangepast en voorzien van witmetalen onderdelen en details. De bollen werden gemaakt van kunststof en de leidingen werden uitgevoerd door middel van etswerk .... 

lees verder

NS 1100 botsneuzen (N)

Snel nadat er een botsneus set voor de Rivarossi NS 1100 was uitgebracht, kwam dezelfde vraag voor de 1100 van Minitrix. Alle gegevens en tekeningen waren aanwezig en derhalve duurde het niet lang voordat de set in N verkrijgbaar was. Aan de 1100 van Minitrix hoeft niet veel te worden veranderd om de botsneus uitvoering te maken. 

lees verder

NS Hondekop treinstellen (N)

In de loop van de tijd werden door de firma THS een aantal hondekop treinstellen gefabriceerd. Het ontwerp en uitvoering alsmede de keuze voor aandrijvings uitvoeringen zijn afkomstig van THS; ook leverden zij de onderdelen hiervoor en daarmee is het ook een THS product. 

lees verder

Producten HO

detailleringssets

In de jaren 1985-1995 werden een aantal detailleringssets voor schaal HO op de markt gebracht. Ze zijn allemaal gefabriceerd uit gegoten witmetaal. Alhoewel de sets niet meer in productie zijn, zijn er toch nog onderdelen aanwezig en kunnen soms sets alsnog worden samengesteld.
 

lees verder

Perronset (HO)

Deze set bevat alle meubilair voor een compleet NS perron uit de ’90-er jaren. Opschriften voor de reclameborden en vertrekstaten waren afkomstig van een firma die opschriften op de markt bracht onder de naam Transfer Design uit Haarlem. 

lees verder

Detailleringsset THS motorpost (HO)

 De firma THS heeft rond 1987 een niet-ingekorte versie van de PTT motorpost in HO uitgebracht. Deze werd zowel als bouwdoos als rijvaardig model aangeboden.   

lees verder

Contact

Zoals eerder gemeld, hebben we geen Directeverkoop meer. Dat betekent ook dat de manier van contacten en vragen stellen wordt veranderd. 

Er zijn op dit moment dan 2 mogelijkheden om in contact te komen. 
1 Aanvragen via het e-mail/ contactformulier. 
2 Rechtstreeks aanvragen via info@tacomodels.nl 

Verkrijgbaarheid
Mocht uw vraag leiden tot het willen aanschaffen van reparatie onderdelen dan kunt u gebruik maken van bovenstaande contact mogelijkheden. Via e-mail komen we dan tot een aanbeveling of oplossing.  

Disclaimer
Hoewel de info op deze site zeer zorgvuldig is samengesteld, sluit TACO MODELS iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die op of via deze site beschikbaar is.  

AVG 
Via deze site worden geen persoonsgegevens digitaal bijgehouden.

Bedankt voor uw bericht! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer de verplichte velden en verstuur opnieuw.