Detailleringssets (HO)

In de jaren 1985-1995 werden een aantal detailleringssets voor schaal HO op de markt gebracht. Ze zijn allemaal gefabriceerd uit gegoten witmetaal. Alhoewel de sets niet meer in productie zijn, zijn er toch nog onderdelen aanwezig en kunnen soms sets alsnog worden samengesteld. Hebt u interesse in onderdelen of een set, loont het altijd om contact op te nemen via ons e-mail formulier en dan kunnen wij u informeren naar de mogelijkheden.  

De volgende sets werden uitgebracht:    


Blauwe Benelux Trekduw 

Detailleringsset voor de bouw van een complete stam Benelux Trek-Duw set in de blauwe uitvoering. De set bevatte onderdelen voor het ombouwen van de Lima loc (art nr 208025L of 22090), het ombouwen van het stuurstand rijtuig uit het ROCO restauratie plan D rijtuig  en een complete set NMBS dakventilatoren voor de belgische rijtuigen. Naast onze onderdelen was nodig een cabine dak voor het stuurstand rijtuig; hiervoor leverde THS een diepgetrokken cabine dak.

LIMA Benelux hondekop

Detailleringsset voor de dakopbouw voor een Benelux hondekop stel, omgebouwd uit een stel LIMA hondekoppen. Tesamen met de ramensets van Mastica leverde dit geheel een authentieke Benelux hondekop. Alle onderdelen werden gefabriceerd in schaal 1:87 en zijn dus soms iets te lang voor de verkorte LIMA hondekoppen. Ze passen echter ook op de inmiddels uitgebrachte PIKO hondekop. De bijgevoegde bouwbeschrijving geeft de exacte posities van de onderdelen voor de LIMA. Echter er zijn op de tekeningen referenties aangegeven ten opzichte van de ramen. Op deze wijze zijn de onderdeel posities op de PIKO goed af te leiden. 


LIMA hondekop Mat '54

Detailleringsset voor de dakopbouw voor de NS Mat 54 hondekop twee en vierwagenstellen. Feitelijk is de set voor de ELD-4 een dubbele set van de ELD-2, maar aangevuld met enkele koppelkasten op het dak. Ook deze onderdelen zijn op schaal 1:87 gemaakt.

Dakopbouw NS Mat '46

 Detailleringsset voor de dakopbouw van de NS Mat 46 stroomlijn twee en vierwagen stellen. Deze set is een afgeleide van de mat’54 sets.  

Terug