Nieuws

NIEUWS MEDEDELINGEN.

Op deze pagina vindt U nieuws omtrent diverse onderwerpen zoals mededelingen en planning. Mededelingen worden voorafgegaan door de datum waarop het bericht op de site is gezet en zal weer van een datum worden voorzien wanneer die mededeling eigenlijk niet meer geldt. Daarmee blijft het overzicht behouden.

dat 03-11-2006, PLANNING. 

De eerste mededeling omtrent planning is helaas een erg onaangename. Het is steeds de planning geweest om de uitlevering van de Buffel te beginnen in Sept 2006. Helaas is deze planning volledig aan de haal gegaan. De oorzaak is niet technisch of iets dergelijks, maar van medische aard. In September 2006 is bij mijn vrouw borstkanker geconstateerd en die gebeurtenis heeft vanaf dat moment bijna alle tijd en energie opgevreten. Gelukkig zijn de vooruitzichten goed, maar dat betekent niet, dat er op korte termijn weer voldoende tijd beschikbaar is voor de modellen productie. De behandelingen duren zeker tot eind Mei 2007 en daarna volgt nog een lange tijd van herstellen. U zult kunnen begrijpen, dat de prioriteiten nu liggen bij het beteugelen van deze ziekte. De Buffel komt zeker; we zijn al veel te ver gevorderd om het model af te blazen, maar wanneer er weer voldoende tijd beschikbaar zal zijn zullen we moeten ervaren. Sorry voor de vertraging en we begrijpen best, dat dit voor velen van U een mogelijke teleurstelling zal zijn. Echter het is niet anders.

Naast de Buffel zijn er een aantal SIKjes in afbouw; deze zijn opgebouwd met aangeleverde motoren. Aangezien hiervoor niet zoveel tijd nodig is en het werk steeds onderbroken kan worden, gaan deze werkzaamheden wel door en zullen de afspraken met een ruime marge wel gehaald worden.

 

dat 02-04-2008,

De boven beschreven situatie is gelukkig verbeterd. De kanker van mijn vrouw is op dit moment onder controle en de behandelingen zijn afgesloten. Mijn vrouw is behoorlijk genezen van de chemo, bestralingen enz. Dit betekent dat de modelbouw werkzaamheden ook weer wat meer aandacht kunnen gaan krijgen. Uiteraard heeft de hele situatie geleid tot een geweldige achterstand gedurende een kleine anderhalf jaar. Dit is niet snel even in te lopen met beperkt beschikbare tijd.

Het opnieuw opstarten zal gaan via deze volgorde:

Eerst alle relatief kleine zaken zoals detail setjes weer beschikbaar maken. Leveringen van deze setjes zijn de afgelopen tijd zoveel mogelijk doorgegaan. Afgezien van het gietwerk is er niet zoveel werk aan. Komende tijd zullen de gangbare setjes weer op voorraad worden geproduceerd. Gangbaar zijn de ELD2 benelux dakset en de N-botsneusset voor de Minitrix 1100. Echter van de blauwe Benelux trek-duw stam zijn nog setjes in voorraad. De andere setjes kunnen soms nog worden samengesteld uit diverse voorraden onderdelen; het kan dus de moeite lonen hier even naar te informeren.

Daarna volgt het bouwen en afleveren van een 25 tal sikjes waarvoor motoren werden aangeleverd. Deze zijn nu grotendeels gereed en zullen binnenkort worden uitgeleverd.

Hierna worden een 10-tal hondekoppen van THS verder afgemaakt hetgeen inhoudt dat de aandrijvingen moeten worden ingebouwd. De aandrijvingen als zodanig zijn grotendeels klaar. Het betreft aandrijvingen op basis van Mehano onderdelen. De hondekoppen zijn allemaal groen met rode biezen. Ze zullen worden uitgeleverd via MCH (Modelbouw Centrum Hilversum).

Nadat alle bovenstaande zaken zijn afgehandeld is het inmiddels najaar 2008 en dan wordt de productie van de Buffel weer opnieuw opgestart.

Dan wil ik een ieder die op de situatie van mijn vrouw heeft gereageerd heel hartelijk bedanken voor het medeleven. Ook wordt iedereen bedankt voor het getoonde geduld tot nu toe. Hopelijk komt er weer wat vaart in de werkzaamheden.

Vlak na Pasen is ontdekt, dat er problemen zijn geweest met de verzending van de adres formulieren vanaf de website. Vanaf rond 13 Nov 2007 werden de ingevulde formulieren niet meer doorgezonden als gevolg van onderhouds werkzaamheden op de host provider. De link voor het verzenden was beschadigd. Normaal e-mail verkeer kwam wel door en daardoor werd het probleem niet direct ontdekt. Met afgelopen Pasen zijn een aantal formulieren teruggevonden en de meesten hebben alsnog antwoord gekregen. Echter is het niet zeker dat we alles hebben kunnen terugvinden. Als U ons tussen 13 Nov en afgelopen Pasen een formulier hebt toegezonden en geen antwoord hebt gekregen verzoeken wij U alsnog te willen reageren. Met dank voor deze moeite.

Zodra er weer nieuws is komt het op deze pagina te staan.