Producten

Algemeen

 Taco Models is een kleine firma die hoofdzakelijk actief is met het uitbrengen van kleine series van gevraagde NS spoorweg modellen. Complete modellen worden aangeboden in schaal N (1:160) terwijl er onderdelen pakketten voor zowel N als HO in het programma zitten. Aangezien het hier een eenmansbedrijfje betreft kan er nauwelijks tot niet op voorraad worden geproduceerd. De vraag overtreft het aanbod. Helaas geldt ook voor ons dat een dag maar 24 uur duurt. Het kan dan de moeite lonen regelmatig op deze site te kijken wat er weer in het verschiet ligt. Zodra zich een nieuw idee ontwikkelt en er een redelijke zekerheid bestaat om het idee te realiseren, zullen wij het op deze website aangeven.

Kwaliteit

De kwaliteit van de door ons aangeboden producten wordt over het algemeen als goed beoordeeld. Er zijn over onze eigen producten nauwelijks negatieve opmerkingen anders dan de levertijd. Dit geldt niet altijd voor producten van andere firma's die gebruik maken van door ons vervaardigde onderdelen.

Uitgangspunt voor de kwaliteit is dat het product zodig moet zijn uitgevoerd, dat we het zelf zouden kopen. Als het voor ons niet goed (genoeg) is, is dat naar onze mening ook voor U het geval. Als er tijdens het bouwen van een serie problemen naar boven komen, leggen we de productie gelijk stil totdat er een bruikbare oplossing is gevonden. Dit kost tijd, maar veroorzaakt ook, dat de al gemaakte onderdelen weer opnieuw onder handen moeten worden genomen en veranderd. Helaas zijn niet alle problemen vooraf te voorzien, dus komen deze gevallen nogal eens voor. In zo'n geval wordt er gezocht naar een goede oplossing en niet naar een "even een gaatje hier of een vijlstreekje daar". De sluitpost is dan het moment van uitleveren, kortom er is vertraging. Hopelijk heeft U daar begrip voor en indien niet: U zou later nog eens kunnen bestellen, wanneer het product vrijwel klaar is. Maar vaak is een serie al vooraf via bestellingen uitverkocht.

Service

Indien er problemen zijn met een van onze producten, horen wij dat graag. Er zal dan naar een oplossing worden gezocht. Volgens de opmerkingen op diverse internet sites slagen we daar redelijk in. Zelfs geldt dit voor onderdelen, die zijn verwerkt in producten van andere firma's. Zijn er problemen met het door ons gefabriceerde deel, zullen we ook dan naar een oplossing zoeken. Welke delen het betreft, kunt U vinden op de product pages op deze site. Vaak is een probleem dan sneller en eenvoudiger op te lossen dan wanneer het moet lopen via de fabrikant van het model. Wel dient het officiele contact via die fabrikant te lopen als er nog sprake is van een of andere vorm van garantie op het gekochte model.